cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Armoury Crate v5.0.11.0 [Report here if any issues]

MasterC
Community Admin
Community Admin
A new major release was just released.

Suggest to uninstall Aura Sync software if already installed.

Cores service updates:
Armoury Crate Lite Service v5.0.8
Armoury Crate Service v5.0.8
AURA Service (Lighting Service) v3.05.29
ROG Live Service v1.3.8.0
Aura Service Add-on v0.0.21

New features:
Brand new UI - V3.0
Added "Content Platform" - new feature for further animation, wallpaper, AniMe Matrix effects released.
Added "Aura Wallpaper" as the dynamic wallpaper to extend the RGB lighting effects from devices to the screen.
Added featured promotions
Device pages added one-click "Scenario Profiles" shortcut.
Support for colorful content in Motherboard AniMe Matrix model (ROG MAXIMUS Z690 EXTREME)

Bug fixes & Enhancements:
[Laptop] Added resoultion switch (UHD/FHD) in System Configuration (for compatible models only)
[Laptop] Added "Backlight control" in System Configuration (for compatible models only) to switch between one-zone & multi-zone
[Laptop] Renamed "HyperFan" as "Operating mode"
[Laptop] Power comsumption enhancements
[AIO Cooler] Fixed animation display issues
[Motherboard] Fixed Dashboard info display issues
[Mouse][Keyboard][Headset] Fixed power info display issues
[Mouse] Enhanced the Surface Calibration configuration UI and flow
UI enhancements
Several other bugs fixes

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


We have a new method of reporting issues:
1. Post a brief description of your issue in this thread (less than 50 words)
2. Record and generate a log, change the extension from .LogE to .txt. Prepare some screenshots and photos if applicable.
3. Complete the online form (need Gmail account): https://forms.gle/GbEPbp7drM9g3xyq8

* If you do not have a Gmail account - complete this form: https://forms.gle/A4cD9oJnCGPjmMVSA
* If recording a log is not possible - complete this form: https://forms.gle/ACvNvjH6zoCmyfGf6

Forms MUST be completed and submitted in order to be processed.

Log Collection Tool - Instructions
First, check the Record log box to start recording
Agree to the disclaimer
Replicate the issue you are having
Click on the Generate log data button
Save the log file to a location of your choice.
Stop the recording
_____________________________________________________________
FPS, Racing, and VR Gamer / Tech Enthusiast / ROG Admin
718 Views
381 REPLIES 381

quartz9090 wrote:
Nope clean install with no additional software installed. Been doing Microsoft desktop/server support for 15 years, prior to that did time as a developer so I know the process for troubleshooting. This is with the software itself.


Were you planning to submit the information requested for this thread? Please see the original thread post for that.

i found out my claymore numberpad volume wheel stop working after the 5.0.11.0 i believe(that was the day i used the numberpad for awhile since normally i only used 60% keyboard because for not enough space).though the volume wheel seem able to awake up the keyboard from sleep.

I could not get Aura Sync functionality in Armoury Crate as in the screenshots. It happened after I reinstalled Windows 10 from Windows 11. While installing I formatted the drive completely (Including myASUS and recovery partition).

ever since version 5.0.11.0 the app doesnt connect to the internet

I have a ASUS ROG Crosshair VIII Formula (AMD AM4 DDR4 X570 Chipset ATX Motherboard (BIOS Version 3904 14/12/2021) I also have the latest Armoury crate software installed. I also have a NZXT Kraken X73 AIO CPU Water Cooler – 360mm, with 3x Corsair iCUE QL120 RGB, 120mm RGB LED PWM Fans cooling my CPU.

When I boot my PC, the holographic display on my motherboard, (which is set to display CPU Temp in Armoury Crate), shows my CPU at 56C. However, the PC has just booted and the normal range from boot should be around 32-36C. However, it just sits there at 56C which is strange.

However, if I start Armoury Crate the CPU temp displayed starts to fall from 56C to my normal temp of 32-36C and then sits there at idle at around 34C which is where is should be.

All my hardware is working correctly. The only thing wrong is the CPU temp reading not being correct. Anyone any ideas, why this is happening?

Cheers.

I just bought "ROG Delta S" and sound of the mic is almost inaudible, connected to a mobile phone it is heard without problem

- Armoury Crate 5.0.11.0
- Rog Delta S 2.1.2.2 (2021/12/13)

When you test virtual sound or playing real 5.1 or 7.1 files only the sound of the FL and FR channels is displayed on the screen,
in the headphones you seem to hear the source of the test sound correctly:

91688

By pressing the test button inside the circle, it plays shrill sound...
No good test sounds to add? Or is it another problem?

Motherboard is a ROG Crosshair VIII Hero with Audio Driver (SWC 3.5.0) and Sonic Studio (3.16.13)
I have uninstalled Sonic Studio trying to avoid problems and test only with headphones

What the title says, my laptop RGB keyboard doesn't appear under an aura device at all, I cannot use the Aura creator either because it's always syncing but it never syncs. The mode that I used the most was the "Music" mode and the worst part is that now I cannot access it because I can only use the default effects under Device>System>Lighting and for some reason I do not understand the "Music" mode is not there, which it should because it's a default mode. I already tried uninstalling and reinstalling Armoury crate and the issue persists. I'm running Win10 with the latest updates and the latest version of Armoury crate. I have an Asus Rog Strix G15 (2021) with a 3070 and a AMD Ryzen 9 5900HX
917299173091731

Hi,

The only issue I have is with the following process that always crashes on machine startup.
C:\Program Files (x86)\ASUS\ArmouryDevice\dll\ArmourySocketServer\ArmouryWebBrowserEdge.exe

I am not sure why this happens, below is the event log details

Error from the event log:

Faulting application name: ArmouryWebBrowserEdge.exe, version: 1.0.0.14, time stamp: 0x61a09d8a
Faulting module name: ArmouryWebBrowserEdge.exe, version: 1.0.0.14, time stamp: 0x61a09d8a
Exception code: 0xc0000005
Fault offset: 0x0000000000009d43
Faulting process id: 0x274c
Faulting application start time: 0x01d8092d00f5f098
Faulting application path: C:\Program Files (x86)\ASUS\ArmouryDevice\dll\ArmourySocketServer\ArmouryWebBrowserEdge.exe
Faulting module path: C:\Program Files (x86)\ASUS\ArmouryDevice\dll\ArmourySocketServer\ArmouryWebBrowserEdge.exe
Report Id: b25051f2-8ca7-4e51-a5cf-0525a28cb17a
Faulting package full name:
Faulting package-relative application ID:

SEiI CURENTLY RUN A ZENITH II EXTREME ALPHA MB and once i install armoury crate v5.0.11.0 all aura devices show up and work including RAM [G.SKILL RAM TRIDENT Z NEO DDR4], but when i open aura creator, only the MB and the RGB Headers show up, THE RAM [G.SKILL RAM TRIDENT Z NEO DDR4] is missing and cannot get them to show up

When game takes over lighting (Serious Sam 4 in this case) and devices are not in Aura Sync, after existing the game all devices will go dark.

Video: https://youtu.be/rGeBVfsy1F4