cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Armoury crate v4.2.5.0 [report here if any issues]

MasterC
Community Admin
Community Admin
A new major update is being rolled out. There are several improvement and new features, many of the issues reported have also been fixed.

Suggest to uninstall Aura Sync software if already installed.

Armoury Crate v4.2.5

Core Service Updates:
Armoury Crate Service v4.2.5
Armoury Crate Lite Service v4.2.8
ROG Live Service v1.2.18.0
AURA Service (Lighting service) v3.05.18
AuraLayerManager(AURA lighting effect add-on) V0.0.18

New Features
Added AniMe Matrix Editor multi-device support
Added FanXpert feature for Motherboard device type
Added "ROG CITATEL XV" direct link to "Recommended"
Compatibility for Windows 11

Bug Fixes & Enhancements:
Fixed system suspend/resume lighting effect frozen issue
Fixed Dashboard CPU usage bug
Fixed low frequency service crash issue
Fieed G-Skill DRAM Aura Sync issue
Fixed Bluetooth headset connection bug
Optimized component update process & Fix update failed issues
Enhanced GUI layout and UI interactive behavior

Newly Supported Models:
[Mouse] TUF GAMING MOUSE X KIMETSU NO YAIBA
[Headset] TUF GAMING H1 WIRELESS
[Webcam] ROG EYE S

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
To update to the latest version of Armoury Crate, reboot and the update will run in the background automatically (do not open Armoury Crate for 10-15 minutes, and plug in the power for notebooks).

Before reporting issues, please make sure you have the latest software and firmware.
Be clear about the key issue. Mark/edit posts which are no longer relevant, tracking multiple posts in several pages not only takes time but the issue becomes unclear.

When reporting a new issue, include the following info:
1. Clear description of your issue
2. PC / Laptop
3. Aura Sync products
4. 3rd-party peripheral, audio, or lighting software
5. Wired / wireless connection
6. Reinstalled Windows?
7. Windows version & build
8. Previous version of firmware or software that worked as expected
9. Any screenshots of the issue
10. Use our log collection function: Settings=>About=>App diagnostics
Please provide a log, it's much easier to provide fixes if we can replicate as accurately as possible.

NEW - When your issue has already been reported
To make reporting easier for you, if you see another member post the same issue you are experiencing:
1. Simply reply and add your name at the bottom of the post. (If someone else has already replied, then reply to that post and add your name to the list)
2. Record and generate a log.
3. Private message me and include the following:
a. The post link at the top right of your post (copy and paste the link)
89824
b. Link to your log file stored in cloud, and screenshots if any.
c. Service version info
89825

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Log Collection Tool - Instructions
First, check the Record log box to start recording
Agree to the disclaimer
Replicate the issue you are having
Click on the Generate log data button
Save the log file to a location of your choice.
Stop the recording

Even though the log file is encrypted, share the log file with me by PM (provide link to file in cloud).

Many issues have been posted previously, but a very small percentage of people have PM'd me their log. If in doubt, just send a log and remember to record first. If the issue is after shutdown: provide a log for before shutdown and one after (2 logs). Thanks everyone!
_____________________________________________________________
FPS, Racing, and VR Gamer / Tech Enthusiast / ROG Admin
123,212 Views
309 REPLIES 309

Update released to resolve.

JonTeoh wrote:
1. After Armoury Crate pushed out an update of "ASUS Framework Services - Version: 2.1.1.3". "ArmourySWAgent (32bit).exe" is running in the background in a window. Can be seen when Alt-Tab.




Same here.

falconjpg wrote:
Same here.

Same here

Jesse

This issue will be resolved soon.

JonTeoh wrote:
1. After Armoury Crate pushed out an update of "ASUS Framework Services - Version: 2.1.1.3". "ArmourySWAgent (32bit).exe" is running in the background in a window. Can be seen when Alt-Tab.

2. Laptop - G531GW
3. Aura Sync products - None
4. 3rd-party peripheral, audio, or lighting software - None
5. Wired / wireless connection - Wired Mouse and Keyboard
6. Reinstalled Windows? - Nope
7. Windows version & build - Windows 10 21H1/ 19043.1165
8. Previous version of firmware or software that worked as expected - I am unsure about that but the version previously from ASUS Framework Services - Version 2.1.1.3 was working fine.

9. Any screenshots of the issue.
89836
89838

10. Use our log collection function: Settings=>About=>App diagnostics

Item Version
---- -------
Armoury Crate UWP App 4.2.5.0
ROG Live Service 1.2.18.0
AURA Service (Lighting Service) 3.05.18
Armoury Crate service 4.2.8
ASUS Aac_NBDT HAL 2.5.3.0
ASUS Keyboard HAL 1.01.17
ASUS MB Peripheral Products 1.0.33
ASUS Mouse HAL 1.1.0.8
AacAudioHal 1.3.7.0
AacDispaly 1.1.26
_____________________________________________________________
FPS, Racing, and VR Gamer / Tech Enthusiast / ROG Admin

1. Clear description of your issue
LOW CPU Performance (i9 11900H), Turbo profile, scoring only 9.4k CPU TimeSpy when normal score is 11k.
The issue seems to happen only when Armoury crate installed and both CPU+GPU loaded.
Uninstalled armory crate and gained 1k point CPU on TimeSpy. (see screenshots below)

2. PC / Laptop
Laptop S17 GX703HS QHD version

3. Aura Sync products
None unless the laptop keyboard

4. 3rd-party peripheral, audio, or lighting software
None

5. Wired / wireless connection
Low score happens in both wired or wireless

6. Reinstalled Windows?
Yes, tried a fresh install of windows 10 and even 11, same low score, even worse on 11.

7. Windows version & build
Windows 10 Pro 64 bit 21H1 19043.1202

8. Previous version of firmware or software that worked as expected
I do not recall any that got me constant correct CPU performance.

9. Any screenshots of the issue
Here is a link on Imagur, i couldn't manage to get my screenshot working here. (Error invalid files even tho it's jpg pic)
https://imgur.com/gallery/Ku46Nz4

10. Use our log collection function: Settings=>About=>App diagnostics
Sent you the logs by DM.


Item Version
---- -------
Armoury Crate UWP App 4.2.5.0
ROG Live Service 1.2.18.0
AURA Service (Lighting Service) 3.05.18
Armoury Crate service 4.2.8
ASUS Aac_NBDT HAL 2.5.3.0


Further info: Turbo profile, laptop plugged in, latest bios 308, no UV (no XTU or Throtte Stop installed), no thermal throttle, my asus and armoury crate updated.
Tried fresh install of windows 10 but same CPU score but now it's even worse I'm missing some service on armoury crate also like:
- ASUS Aac_GmAcc HAL 1.0.0.0
- ASUS Keyboard HAL 1.01.44 ( wheel driver not detected)
- AacAudioHal 1.3.22.0
- AacDispaly 1.1.29

God MasterC come to my rescue please hahaha

Always this bug windows started 😕
Windows 10 21H1 19043.1165

Crash:
Hata Uygulaması Yolu: C:\Program Files (x86)\ASUS\AXSP\4.02.06\atkexComSvc.exe

Sorun imzası
Sorun Olay Adı: APPCRASH
Uygulama Adı: atkexComSvc.exe
Uygulama Sürümü: 1.0.0.1
Uygulama Zaman Damgası: 607d5366
Hata Modülü Adı: atkexComSvc.exe
Hata Modülü Sürümü: 1.0.0.1
Hata Modülü Zaman Damgası: 607d5366
Özel Durum Kodu: c0000005
Özel Durum Uzaklığı: 0001e632
OS Sürümü: 10.0.19043.2.0.0.256.48
Yerel Kimlik: 1055
Ek Bilgiler 1: 2beb
Ek Bilgiler 2: 2beba6fb4680d73a8c78ca7c24ccdb46
Ek Bilgiler 3: 232a
Ek Bilgiler 4: 232a2246273bef4ea1d8f2b3c1abc9fc

Item Version:
Item Version
---- -------
Armoury Crate UWP App 4.2.5.0
ROG Live Service 1.2.18.0
AURA Service (Lighting Service) 3.05.18
Armoury Crate lite service 4.2.8
ASUS AURA Extension Card HAL 1.1.0.11
ASUS Keyboard HAL 1.01.48
ASUS Mouse HAL 1.2.0.11
AacVGA 0.0.4.3
KingstonDram 1.1.8
AURA DRAM Component 1.1.14
ENE RGB HAL 1.1.37.0
ENE_EHD_M2_HAL 1.0.9.1
PHISON HAL 1.0.9.0
Patriot Viper DRAM RGB 1.0.9.2
Patriot Viper M2 SSD RGB 1.0.6.4
Universal Holtek RGB DRAM 1.0.0.2
WD_BLACK AN1500 1.0.13.0
89909

JonTeoh wrote:
1. After Armoury Crate pushed out an update of "ASUS Framework Services - Version: 2.1.1.3". "ArmourySWAgent (32bit).exe" is running in the background in a window. Can be seen when Alt-Tab.

2. Laptop - G531GW
3. Aura Sync products - None
4. 3rd-party peripheral, audio, or lighting software - None
5. Wired / wireless connection - Wired Mouse and Keyboard
6. Reinstalled Windows? - Nope
7. Windows version & build - Windows 10 21H1/ 19043.1165
8. Previous version of firmware or software that worked as expected - I am unsure about that but the version previously from ASUS Framework Services - Version 2.1.1.3 was working fine.

9. Any screenshots of the issue.
89836
89838

10. Use our log collection function: Settings=>About=>App diagnostics

Item Version
---- -------
Armoury Crate UWP App 4.2.5.0
ROG Live Service 1.2.18.0
AURA Service (Lighting Service) 3.05.18
Armoury Crate service 4.2.8
ASUS Aac_NBDT HAL 2.5.3.0
ASUS Keyboard HAL 1.01.17
ASUS MB Peripheral Products 1.0.33
ASUS Mouse HAL 1.1.0.8
AacAudioHal 1.3.7.0
AacDispaly 1.1.26


Same thing.

90014

Item Version
---- -------
Armoury Crate UWP App 4.2.5.0
ROG Live Service 1.2.18.0
AURA Service (Lighting Service) 3.05.18
Armoury Crate lite service 4.2.10
ASUS AIOFan HAL 1.1.35
ASUS AURA Extension Card HAL 1.1.0.11
ASUS AURA Motherboard HAL 1.1.7.0
AacVGA 0.0.4.3
KingstonDram 1.1.8
AURA DRAM Component 1.1.14
ENE RGB HAL 1.1.37.0
ENE_EHD_M2_HAL 1.0.9.1
PHISON HAL 1.0.9.0
Patriot Viper DRAM RGB 1.0.9.2
Patriot Viper M2 SSD RGB 1.0.6.4
Universal Holtek RGB DRAM 1.0.0.2
WD_BLACK AN1500 1.0.13.0

same issue with the backgroup app having a small visible windows

Item Version
---- -------
Armoury Crate UWP App 4.2.5.0
ROG Live Service 1.2.18.0
AURA Service (Lighting Service) 3.05.18
Armoury Crate service 4.2.8
ASUS Aac_NBDT HAL 2.5.3.0
ASUS Keyboard HAL 1.01.41
ASUS MB Peripheral Products 1.0.35
ASUS Mouse HAL 1.1.0.34
AacAudioHal 1.3.20.0
AacDispaly 1.1.29

JonTeoh wrote:
1. After Armoury Crate pushed out an update of "ASUS Framework Services - Version: 2.1.1.3". "ArmourySWAgent (32bit).exe" is running in the background in a window. Can be seen when Alt-Tab.

2. Laptop - G531GW
3. Aura Sync products - None
4. 3rd-party peripheral, audio, or lighting software - None
5. Wired / wireless connection - Wired Mouse and Keyboard
6. Reinstalled Windows? - Nope
7. Windows version & build - Windows 10 21H1/ 19043.1165
8. Previous version of firmware or software that worked as expected - I am unsure about that but the version previously from ASUS Framework Services - Version 2.1.1.3 was working fine.

9. Any screenshots of the issue.
89836
89838

10. Use our log collection function: Settings=>About=>App diagnostics

Item Version
---- -------
Armoury Crate UWP App 4.2.5.0
ROG Live Service 1.2.18.0
AURA Service (Lighting Service) 3.05.18
Armoury Crate service 4.2.8
ASUS Aac_NBDT HAL 2.5.3.0
ASUS Keyboard HAL 1.01.17
ASUS MB Peripheral Products 1.0.33
ASUS Mouse HAL 1.1.0.8
AacAudioHal 1.3.7.0
AacDispaly 1.1.26


Same problem after update. #6

9001990020
I tried to uninstall with the tool and reinstall countless times. I got this and I can't edit any of my asus peripherals. This loading screen takes forever.
And nothing happens...

You'll need to unsync the peripherals before going to the device page. If it still doesn't work, refer to the OP and follow the instructions on how to report issues. Thanks.

smethyx wrote:
9001990020
I tried to uninstall with the tool and reinstall countless times. I got this and I can't edit any of my asus peripherals. This loading screen takes forever.
And nothing happens...
_____________________________________________________________
FPS, Racing, and VR Gamer / Tech Enthusiast / ROG Admin