cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Armoury crate v3.3.7.0 [report here if any issues]

MasterC
Community Admin
Community Admin
Suggest to uninstall Aura Sync software if already installed.

Release Notes:
Core services updates:
Armoury Crate Service v3.3.7
Armoury Crate Lite Service v3.3.7
ROG Live Service v1.1.16.0
Lighting Service v3.04.32
ASUS Framework v2.0.2.2
AURA Lighting Effect add-on v0.0.14
(Please ensure these updates are installed before reporting issues)

New features:
-New AURA Performance Mode - For those with a masssive collection of ROG gear, this mode will make the lighting effect smoother.
-Motherboard:
*Addressable strip & devices (ARGB Gen2)
*Added AI MIC two-way noise canceling
*Added Hydrannode feature
-Laptop:
*Support single-color device lighting control
*Support Whisper mode for eGPU
*Win key lock & Armoury Crate key update
*Support for Multiwheel
-Peripherals:
*Support for "Configurable device settings when in AURA Sync mode" (selected models)
*Added "Power Consumption Notice"
*Added "Power management" feature for wireless devices
*[Mobile - Android] Added headset mobile remote configuration
**Realistic virtual surround sound effects
**Personalize the EQ profile settings
**Apply ROG preset audio profiles
**Monitor battery status of headsets

Support for new products:
[Keyboards] ROG Falchion
[Mice] ROG Keris
[Headsets] TUF H3 WIRELESS, ROG Cetra RGB, ROG Clavis
[Motherboards] Z590 series,*B560 series,*ROG Fan Controller for Z590 series
[Graphics cards] 3090 series, 3080 series, 3070 series, 3060 series
[Displays] ROG STRIX XG27AQ,*ROG SWIFT PG259QN,*ROG SWIFT PG259QNR,*ROG SWIFT PG32UQX,*ROG SWIFT PG279QM

Bug fixes:
Fixed App crash*issue*
Fixed device page "Page error" issue*
Fixed device bugs
Optimized device page loading performance
Optimized graphic asset & usage*
Enhanced the AURA Sync effect - Strobing*
Enhanced GUI*layout and UI interactive behavior
Updated device HAL & kits

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
To update to the latest version of Armoury Crate, reboot and the update will run in the background automatically (do not open Armoury Crate for 10-15 minutes, and plug in the power for notebooks).

Before reporting issues, please make sure you have the latest software and firmware.
Be clear about the key issue. Mark/edit posts which are no longer relevant, tracking multiple posts in several pages not only takes time but the issue becomes unclear.

Include the following info:
1. PC / Laptop
2. Aura Sync products
3. 3rd-party peripheral, audio, or lighting software
4. Wired / wireless connection
5. Reinstalled Windows?
6. Windows version & build
7. Previous version of firmware or software that worked as expected
8. Clear description of your issue
9. Any screenshots of the issue
10. Use our new log collection function: Settings=>About=>App diagnostics
Please provide a log, it's much easier to provide fixes if we can replicate as accurately as possible.

Log Collection Tool - Instructions
First, check the Record log box
Agree to the disclaimer
Replicate the issue you are having
Click on the Generate log data button
Save the log file to a location of your choice.
Stop the recording

Even though the log file is encrypted, share the log file with me by PM (provide link to file in cloud).
_____________________________________________________________
FPS, Racing, and VR Gamer / Tech Enthusiast / ROG Admin
615 Views
228 REPLIES 228

Fixed 0 CPU thermometer after last update

Hello @MasterC@ROG. Any info about to fix this problem? i can't turn on keyboard lighting with light zone disabled. also light zone didn't detected on aura creator

calev wrote:
1. PC / Laptop: ROG Strix G531GD
2. Aura Sync products: ROG Strix Arion
3. 3rd-party peripheral, audio, or lighting software: No
4. Wired / wireless connection: WIreless
5. Reinstalled Windows?: No
6. Windows version & build: 20H2/19042.746
7. Previous version of firmware or software that worked as expected: Armoury Crate 3.0.4
8. Clear description of your issue: Option to enable/disable lighting laptop light zone and keyboard separately missing from system settings
9. Any screenshots of the issue
8772787728
10. Use our new log collection function: Settings=>About=>App diagnostics: sent PM


Item Version
---- -------
Armoury Crate UWP App 3.3.7.0
ROG Live Service 1.1.16.0
AURA Service (Lighting Service) 3.04.32
Armoury Crate service 3.3.7
ASUS Aac_NBDT HAL 2.4.4.0
ASUS Keyboard HAL 1.01.17
ASUS MB Peripheral Products 1.0.33
ASUS Mouse HAL 1.1.0.8
AacAudioHal 1.3.7.0
AacDispaly 1.1.26
ENE_ESD_ASM_HAL 1.0.9.5

I did send a PM with the log file link, but just to be doubly sure for anyone else experiencing the same problem. I noticed about a week and a half ago a 'Bad Image' dll error on startup for the ArmouryCrate service. I'll get 3 or so on startup followed by another 1 to 3 about an hour afterwards. I uninstalled the app completely which obviously stopped the error. I downloaded the latest version off the Asus website and installed it to find the same error.

1. PC / Laptop: Asus TUF FA506IU
2. Aura Sync products: None
3. 3rd-party peripheral, audio, or lighting software: None
4. Wired / wireless connection: None
5. Reinstalled Windows?: No, machine is about 4 weeks old.
6. Windows version & build: Windows 10 Home, Build: 20H2
7. Previous version of firmware or software that worked as expected: Whatever was shipped, updated on 23 Dec 2020 without issue
8. Clear description of your issue: On windows startup I will get the following error: ArmouryCrate.AppServiceBridge.exe - Bad Image
C:\Windows\System32\cdp.dll is either not designed to run on Windows or it contains an error. Try installing the program again using the original installation media or contact your system administrator or the software vendor for support. Error status 0xc000012f.
9. Any screenshots of the issue
87734
10. Use our new log collection function: Settings=>About=>App diagnostics

Here we go again...

1. PC
2. Aura Sync products: B550-F ROG STRIX
3. 3rd-party peripheral, audio, or lighting software: NZXT CAM.
4. wireless connection
5. Reinstalled Windows? YES.
6. Windows version & build 20H2 - 19042.631
7. Previous version of firmware or software that worked as "expected": the Previous Armoury Crate version....
8. Clear description of your issue: Music effect does nothing when selecting other than Nvidia HDMI audio to UHDTV. Selecting Sound Blaster Z as windows audio device = not a single led turns on. Going back to HDMI nvidia Audio all working "normal".

Also, now the pattern for lighting effect seems broken. The pattern does a "carrousel" effect (the whole ram sticks oscilate the colors of the pattern, before the Ram sticks lighted up using a "fixed" pattern, it is hard to explain, I'm adding two short videos to add context. Basically I achieved a cool VU Meter effect, now it does the "rainbow" style and it just sucks. Previous version was "fine".1

9. Any screenshots of the issue:
This video shows the desired effect (low part of the memory white/yellowish, middle part orange, and top red based on the frequency of the audio)
https://www.youtube.com/watch?v=rDiYXSsD1as

Armory Crate last update: awful result:
https://www.youtube.com/watch?v=jvcMsdt2Prs

Come on guys, even widely known awful software like CAM is getting updated, fixed and get new features with each update... we expect no less from Asus.
Please fix the pattern or add an option to choose Fixed or "dynamic" mode. OR instead of doing the installation web based just release old version as standalone programs... previous version was far from perfect but at least it kinda worked ok.

1. PC / Laptop: Rog Strix Gl12CX DS771
2. Aura Sync products: ROG Strix Gl12cx
3. 3rd-party peripheral, audio, or lighting software: No
4. Wired / wireless connection: WIred
5. Reinstalled Windows?: No
6. Windows version & build: 20H2/19042.746
7. Previous version of firmware or software that worked as expected: The Armoury Crate from october 2020
8. Clear description of your issue: When Armoury Crate is installed windows 10 is freezing (1 second freeze every 25 seconds or so??) Games are now unplayable.
9. Any screenshots of the issue
10.
Item Version
---- -------
Armoury Crate UWP App 3.3.7.0
ROG Live Service 1.1.16.0
AURA Service (Lighting Service) 3.04.32
Armoury Crate service 3.3.7
ASUS Aac_NBDT HAL 2.4.4.0
ASUS Keyboard HAL 1.0.36
ASUS MB Peripheral Products 1.0.30
ASUS Mouse HAL 1.0.36
AacAudioHal 1.2.4
AacDispaly 1.1.23

subzerosv wrote:
Here we go again...

1. PC
2. Aura Sync products: B550-F ROG STRIX
3. 3rd-party peripheral, audio, or lighting software: NZXT CAM.
4. wireless connection
5. Reinstalled Windows? YES.
6. Windows version & build 20H2 - 19042.631
7. Previous version of firmware or software that worked as "expected": the Previous Armoury Crate version....
8. Clear description of your issue: Music effect does nothing when selecting other than Nvidia HDMI audio to UHDTV. Selecting Sound Blaster Z as windows audio device = not a single led turns on. Going back to HDMI nvidia Audio all working "normal".

Also, now the pattern for lighting effect seems broken. The pattern does a "carrousel" effect (the whole ram sticks oscilate the colors of the pattern, before the Ram sticks lighted up using a "fixed" pattern, it is hard to explain, I'm adding two short videos to add context. Basically I achieved a cool VU Meter effect, now it does the "rainbow" style and it just sucks. Previous version was "fine".1

9. Any screenshots of the issue:
This video shows the desired effect (low part of the memory white/yellowish, middle part orange, and top red based on the frequency of the audio)
https://www.youtube.com/watch?v=rDiYXSsD1as

Armory Crate last update: awful result:
https://www.youtube.com/watch?v=jvcMsdt2Prs

Come on guys, even widely known awful software like CAM is getting updated, fixed and get new features with each update... we expect no less from Asus.
Please fix the pattern or add an option to choose Fixed or "dynamic" mode. OR instead of doing the installation web based just release old version as standalone programs... previous version was far from perfect but at least it kinda worked ok.



A few little updates were released today for Aura Kit (memory and Addresable led strip), still no fixes for previous issue. 😞

Erwin05
Level 10
I reported this in the older thread, but with the latest version the language is still in French.


https://rog.asus.com/forum/showthread.php?121465-Armoury-crate-v3-2-4-0-report-here-if-any-issues/pa...

flyinion
Level 12
So after the update to this current version added in trying to control my EVGA video card (which does NOT work) and that somehow corrupted my video driver I ended up using the uninstall tool to remove AC and Creator and went back to Aura Sync. That lasted a week after I realized it was causing random BSOD's once a day or more (last one on Sunday was so bad Windows almost couldn't recover and I only fixed by shutting the PC off fully and turning back on). So I removed that, waited two days to verify no BSOD, and put Armoury Crate/Aura Creator back on. Seems to be working "ok" for now.

I've noticed a weird issue though. Setting LED count for my ARGB headers is not working anymore. Previous versions of armoury crate I had strip 2 set to 6 and as you increased from 1-6 you could see a new LED on each of the 4 Fractal Prisma fans I have that are daisy chained light up. Strip 1 has my case's Phanteks RGB hub attached to it which has an LED ring from my reservoir, the built in light strips in the case, and 3 front Prisma fans connected to it. Setting that to 42 used to be the exact number to get all of them to light up. Now no matter what I set Strip 1's count to, nothing changes. However Strip 2 LED count seems to be affecting BOTH headers. I.e. if I set it to 6 to match the Prisma fans connected to it, a large number of LED's on the other header shut off. Setting it to that 42 number lights them all up as expected but that's not the right header in the software.

Yes I rebooted after install and "check for updates" which installed an update for the memory ARGB, then rebooted again.

Here's the HAL/etc. info from "Service Version" on the About tab.
Item Version
---- -------
Armoury Crate UWP App 3.3.7.0
ROG Live Service 1.1.16.0
AURA Service (Lighting Service) 3.04.32
Armoury Crate lite service 3.3.7
ASUS AIOFan HAL 1.1.16
ASUS AURA Extension Card HAL 1.0.24
ASUS AURA Motherboard HAL 1.0.69.0
AacVGA 0.0.3.1
KingstonDram 1.0.28
AURA DRAM Component 1.1.06
ENE RGB HAL 1.1.28.0
PHISON HAL 1.0.6.0
Patriot Viper DRAM RGB 1.0.9.1
Patriot Viper M2 SSD RGB 1.0.6.3
Universal Holtek RGB DRAM 1.0.0.1
WD_BLACK AN1500 1.0.12.0

@flyonion exact issue for me with argb headers, if i set 1 to 21 the other one will be set to 21 also im so frustated by it.
Usually i set one to 21 the other one to 56 so the rgb scales perfectly so for example my fans have 7 leds i could set it to 7 but i multipli it by 3 and set it to that so it spreads the effect properly not to mention it looks better that way, but now i have to set it to 42 so making it so that colors on my fans don't match in size anymore which is so annoying, meaning to not notice that i have to set it on pink to purple pattern for rainbow to not notice that.

So after new update, Armoury Crate and Aura Sync dont detect my Rog Gladius 2.
Aura sync is showing only some generic mouse in devices...even when rog gladius is disconnected.

https://imgur.com/TnTynL1