cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Armoury crate v3.3.7.0 [report here if any issues]

MasterC
Community Admin
Community Admin
Suggest to uninstall Aura Sync software if already installed.

Release Notes:
Core services updates:
Armoury Crate Service v3.3.7
Armoury Crate Lite Service v3.3.7
ROG Live Service v1.1.16.0
Lighting Service v3.04.32
ASUS Framework v2.0.2.2
AURA Lighting Effect add-on v0.0.14
(Please ensure these updates are installed before reporting issues)

New features:
-New AURA Performance Mode - For those with a masssive collection of ROG gear, this mode will make the lighting effect smoother.
-Motherboard:
*Addressable strip & devices (ARGB Gen2)
*Added AI MIC two-way noise canceling
*Added Hydrannode feature
-Laptop:
*Support single-color device lighting control
*Support Whisper mode for eGPU
*Win key lock & Armoury Crate key update
*Support for Multiwheel
-Peripherals:
*Support for "Configurable device settings when in AURA Sync mode" (selected models)
*Added "Power Consumption Notice"
*Added "Power management" feature for wireless devices
*[Mobile - Android] Added headset mobile remote configuration
**Realistic virtual surround sound effects
**Personalize the EQ profile settings
**Apply ROG preset audio profiles
**Monitor battery status of headsets

Support for new products:
[Keyboards] ROG Falchion
[Mice] ROG Keris
[Headsets] TUF H3 WIRELESS, ROG Cetra RGB, ROG Clavis
[Motherboards] Z590 series,*B560 series,*ROG Fan Controller for Z590 series
[Graphics cards] 3090 series, 3080 series, 3070 series, 3060 series
[Displays] ROG STRIX XG27AQ,*ROG SWIFT PG259QN,*ROG SWIFT PG259QNR,*ROG SWIFT PG32UQX,*ROG SWIFT PG279QM

Bug fixes:
Fixed App crash*issue*
Fixed device page "Page error" issue*
Fixed device bugs
Optimized device page loading performance
Optimized graphic asset & usage*
Enhanced the AURA Sync effect - Strobing*
Enhanced GUI*layout and UI interactive behavior
Updated device HAL & kits

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
To update to the latest version of Armoury Crate, reboot and the update will run in the background automatically (do not open Armoury Crate for 10-15 minutes, and plug in the power for notebooks).

Before reporting issues, please make sure you have the latest software and firmware.
Be clear about the key issue. Mark/edit posts which are no longer relevant, tracking multiple posts in several pages not only takes time but the issue becomes unclear.

Include the following info:
1. PC / Laptop
2. Aura Sync products
3. 3rd-party peripheral, audio, or lighting software
4. Wired / wireless connection
5. Reinstalled Windows?
6. Windows version & build
7. Previous version of firmware or software that worked as expected
8. Clear description of your issue
9. Any screenshots of the issue
10. Use our new log collection function: Settings=>About=>App diagnostics
Please provide a log, it's much easier to provide fixes if we can replicate as accurately as possible.

Log Collection Tool - Instructions
First, check the Record log box
Agree to the disclaimer
Replicate the issue you are having
Click on the Generate log data button
Save the log file to a location of your choice.
Stop the recording

Even though the log file is encrypted, share the log file with me by PM (provide link to file in cloud).
_____________________________________________________________
FPS, Racing, and VR Gamer / Tech Enthusiast / ROG Admin
747 Views
228 REPLIES 228

For the past few days, I have been trying to update the HAL on my video card. Armoury Crate runs the update, it shows as updated with the current date for a few seconds, then reverts to displaying the previous date with the UPDATE button again active. I have already uninstalled AC and all the usual Aura-related programs and restarted, then reinstalled with the latest version, but still get the same issue. I can't find if there might be a separate download of the HAL update I can try to apply.

Per the thread instructions:

1. PC
2. Aura Sync products: ROG STRIX Z490-E GAMING motherboard, ROG STRIX SCOPE TKL keyboard, ROG CHAKRAM mouse, ROG DELTA headset, ROG THRONE QI headset stand, ROG-STRIX-2080TI video card
3. 3rd-party peripheral, audio, or lighting software: none
4. Wired connection
5. Reinstalled Windows: About 2 months ago
6. Windows version & build: Windows 10 PRO version 20H2 build 19042.746
7. Previous version of firmware or software that worked as expected: Armoury Crate 3.2.4.0 / HAL listed for video card is version 0.0.3.1 date 2020/11/19
8. Clear description of your issue: SEE ABOVE
9. Any screenshots of the issue
87674
87675

10. Log file will be provided to MASTERC@ROG by PM as instructed

klotim
Level 7
Armory crate services is crashing everyday multiple times.
Also why do you have so many services? I never seen any other software have so many.

Latest windows 10 and update. Latest drivers.

Item Version
---- -------
Armoury Crate UWP App 3.3.7.0
ROG Live Service 1.1.16.0
AURA Service (Lighting Service) 3.04.32
Armoury Crate lite service 3.3.7
ASUS AIOFan HAL 1.1.16
ASUS AURA Extension Card HAL 1.0.24
ASUS AURA Motherboard HAL 1.1.4.0
ASUS Keyboard HAL 1.01.44
ASUS Mouse HAL 1.1.0.34
AacAudioHal 1.3.21.0
AacVGA 0.0.3.1
KingstonDram 1.0.28
AURA DRAM Component 1.1.06
ENE RGB HAL 1.1.28.0
PHISON HAL 1.0.6.0
Patriot Viper DRAM RGB 1.0.9.1
Patriot Viper M2 SSD RGB 1.0.6.3
Universal Holtek RGB DRAM 1.0.0.1
WD_BLACK AN1500 1.0.12.0


87676

klotim wrote:
Armory crate services is crashing everyday multiple times.
Also why do you have so many services? I never seen any other software have so many.

87676


Where I can view this?

orphicpixel wrote:
Where I can view this?


in windows search, write "reliability history" and it should show up.
Let me know if it shows up for you too.

Hey ASUS, where is the overdrive disable button?

87680

simply because of the activated overdrive appear very noticeable visual artifacts

87681


Item Version
---- -------
Armoury Crate UWP App 3.3.7.0
ROG Live Service 1.1.16.0
AURA Service (Lighting Service) 3.04.32
Armoury Crate service 3.3.7
ASUS Aac_NBDT HAL 2.4.4.0
ASUS Keyboard HAL 1.01.17
ASUS MB Peripheral Products 1.0.33
ASUS Mouse HAL 1.1.0.8
AacAudioHal 1.3.7.0
AacDispaly 1.1.26

The Armoury Crate software (now version 3.3.7.0) no longer allows me to modify the lighting configuration on the MSI Z390 motherboard or the MSI GEFORCE RTX2080Ti video card. The immediately past version of Armoury Crate worked OK but after the update to v3.3.70 the program doesn't even see my motherboard or graphics card lighting options. I have a copy of the installation program for the previous version but it apparently contacts network sources and installs the latest version of Armoury Crate anyway. How can I revert back to a working copy?

Hi all,

Anyone can help me to fix this problem.
I'm trying to update firmware for my ROG Gladius II via Armoury Crate, but this error always appears.

Note: My Armoury Crate has been upgraded to the lastest version.

klotim wrote:
Armory crate services is crashing everyday multiple times.
Also why do you have so many services? I never seen any other software have so many.

Latest windows 10 and update. Latest drivers.

Item Version
---- -------
Armoury Crate UWP App 3.3.7.0
ROG Live Service 1.1.16.0
AURA Service (Lighting Service) 3.04.32
Armoury Crate lite service 3.3.7
ASUS AIOFan HAL 1.1.16
ASUS AURA Extension Card HAL 1.0.24
ASUS AURA Motherboard HAL 1.1.4.0
ASUS Keyboard HAL 1.01.44
ASUS Mouse HAL 1.1.0.34
AacAudioHal 1.3.21.0
AacVGA 0.0.3.1
KingstonDram 1.0.28
AURA DRAM Component 1.1.06
ENE RGB HAL 1.1.28.0
PHISON HAL 1.0.6.0
Patriot Viper DRAM RGB 1.0.9.1
Patriot Viper M2 SSD RGB 1.0.6.3
Universal Holtek RGB DRAM 1.0.0.1
WD_BLACK AN1500 1.0.12.0


87676



I have the same issue.

ROG Hero XIII | 10900k @5.2 GHz | g.skill 2x32GB 4200 CL18 | ROG Strix 2070S | EK Nucleus 360 Dark | 6TB SSD/nvme, 16TB external HDD | 2x 1440p | Vanatoo speakers with Klipsch sub | Fractal Meshify 2 case

Include the following info:
1. Custom built PC, ASUS ROG B550-A mobo
2. Aura Sync products: RGB fans over 4pin RGB header, Crucial Ballistix RAM
3. 3rd-party peripheral, audio, or lighting software: N/A
4. Wired / wireless connection: Wired
5. Reinstalled Windows?: No
6. Windows version & build: Windows 10 20H2 & 19042.746
7. Previous version of firmware or software that worked as expected: Armoury Crate 2.2.4
8. Clear description of your issue: My RAM isn't being detected at all in Armoury Crate, even after a full reinstall of the software. I tried Gigabyte's RGB Fusion 2.0 and Crucial's own software, both can properly control the RAM's RGB.

SPoetry
Level 7
Armoury Crate Service v3.2.7.0
Armoury Crate Lite Service (cannot locate a service with this name on system)
ROG Live Service v1.1.16.0
Lighting Service v0.0.0.0 (This is the file version listed on executable)
ASUS Framework v2.0.2.2
AURA Lighting Effect add-on (cannot locate a service with this name on system)

1)PC
2)Asus RYUJIN 240 RGB AIO liquid Cooler
3)Corsair iCue 3.34.161
Gigabyte RGBFusion 1.0.0.0
Logitech G HUB 2020.12.9532
Wacom Desktop Center (not running)
Dolby Atmos via Dolby Access v1.0.0.0
4)wired
5)no
6)Windows 10 ver2004 OS Build 19041.746
7) Aura Sync Utility 1.07.79_v2.2 worked before uninstalling to install armoury crate
😎

Armoury crate v3.3.7.0 runs then immediately terminates with a "The server B9ECED6F.ArmouryCrate_3.3.7.0_x64__qmba6cd70vzyy!App did not register with DCOM within the required timeout." error in event viewer. I only see a frame of a window for a moment. Program will not update.

Steps followed.

Heatsink installed. Works.
Armoury crate 3.2.4.0 installed via ArmouryCrateInstaller_3.0.9.0
Program runs then immediately terminates with a "did not register with DCOM within the required timeout" error in event viewer.
Armoury crate 3.2.4.0 uninstalled via Armoury Crate Uninstall Tool V1.1.2.0
Firmware updated to v1.01.02 (build 0114)
Reinstalled. Same error.
Uninstalled
Aura Sync Utility 1.07.79_v2.2 installed and observed to run and work, without functionality to control fan speeds.
Aura Sync uninstalled and ASUS program folders verified empty.
Armoury crate v3.3.7.0 installed via ArmouryCrateInstaller v3.0.11.0
Program runs then immediately terminates with a "The server B9ECED6F.ArmouryCrate_3.3.7.0_x64__qmba6cd70vzyy!App did not register with DCOM within the required timeout." error in event viewer.

At all stages a system restart was performed before the next step. No other applications or programs have errors when running. An uninstall via Armoury Crate Uninstall Tool V1.1.2.0 then reinstalling does not fix the problem.

The absence of services and the lack of a version number other than 0.0.0.0 on LightingService.exe is alarming. I am unsure if the installer is working correctly for me.

9)no screenshot possible, app wont run properly
10)no log possible, app wont run properly

Please Help. I would like to control my heatsink with Armoury crate, as I do not have an ASUS motherboard and therefore cannot use AIsuite3.
Thankyou