cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Armoury crate v3.2.4.0 [report here if any issues]

MasterC
Community Admin
Community Admin
Suggest to uninstall Aura Sync software if already installed.

Release Notes:
(Please ensure these updates are installed before reporting issues)

Core services updates:
Armoruy Crate Service v3.2.5
Armoury Crate Lite Service v3.2.4
Lighting Service v3.04.24
ROG Live Service v1.1.10.0

New features:
Support for headset firmware update
"App diagnosis" utility update
Updated display for connected wireless devices (only device in use is shown when both dongle and USB cable connected)
Gaming laptop:
- Read AMD voltage via BIOS
- Audio solution
- Tablet mode
- Whisper mode
- AniMe Matrix Halloween gift
Enhanced device configuration page loading time

Support for new products:
Gundam Series (Keyboard, Mouse, Headset, Headset stand, Motherboard, AIO Cooler, Graphic Card)
[Peripheral] ROG Delta S, ROG Delta ORIGIN, ROG FALCHION, ROG KERIS WIRELESS
[Display] ROG SWIFT PG329Q, ROG Strix XG32VC, ROG Swift PG259QN

To update to the latest version of Armoury Crate, reboot and the update will run in the background automatically (do not open Armoury Crate for 10-15 minutes, and plug in the power for notebooks).

Before reporting issues, please make sure you have the latest software and firmware.
Be clear about the key issue. Mark/edit posts which are no longer relevant, tracking multiple posts in several pages not only takes time but the issue becomes unclear.

Include the following info:
1. PC / Laptop
2. Aura Sync products
3. 3rd-party peripheral, audio, or lighting software
4. Wired / wireless connection
5. Reinstalled Windows?
6. Windows version & build
7. Previous version of firmware or software that worked as expected
8. Clear description of your issue
9. Any screenshots of the issue
10. Use our new log collection function: Settings=>About=>App diagnostics
Please provide a log, it's much easier to provide fixes if we can replicate as accurately as possible.

Log Collection Tool - Instructions
First, check the Record log box
Agree to the disclaimer
Replicate the issue you are having
Click on the Generate log data button
Save the log file to a location of your choice.
Stop the recording

Even though the log file is encrypted, share the log file with me by PM (provide link to file in cloud).
_____________________________________________________________
FPS, Racing, and VR Gamer / Tech Enthusiast / ROG Admin
83,908 Views
187 REPLIES 187

AndrasROG
Level 10
1. PC / Laptop: ROG Rampage 6 Encore
2. Aura Sync products: motherboard, monitor (PG27V)
3. 3rd-party peripheral, audio, or lighting software: Razer audio, keyboard, mouse -- ONLY ASUS SOFTWARE INSTALLED
4. Wired / wireless connection: Wired
5. Reinstalled Windows?: YES
6. Windows version & build: Windows 10 20H2 & 19042.630
7. Previous version of firmware or software that worked as expected: NONE
8. Clear description of your issue: Aura Sync monitor not in sync device. Monitor was available in the sync options in previous motherboard (ROG Maximus X Formula)
9. Any screenshots of the issue

86824

10. Use our new log collection function: Settings=>About=>App diagnostics
Please provide a log, it's much easier to provide fixes if we can replicate as accurately as possible.
check dm

kahatanna7
Level 8
1. Asus ROG Zephyrus S GXR701.
2. System, ROG Spatha, ROG Delta
3. None
4. Wireless.
5. Windows reinstalled.
6. Windows 10 2004 Build 19041.610.
7. IDK. Most likely 3.18 with previous Delta firmware.
8. ROG Delta lights are dead. Armory Crate always reports them as turned off. They only blink for a split second with white when I connect Delta via USB Type-C.
9. 86815
10. https://drive.google.com/file/d/153Jd6BwSOc7B-1kLfkYebmjBYIjwPG3y/view

1. G531GU
3. Corsair iCUE
4. Corsair mouse
5.No
6. win 10 2004 build 19041.572
7. Dont remember version (June-July)
8. Clear description of your issue

Quite often the armoury crate will not show the CPU fan rpm reading, and when this happens aforementioned fan will behave in very weird way (ramping up to about 80%, while the CPU is idle, and after 2-3 minutes backing down to normal rpm, and repeats this cycle constantly). GPU fan always shows reading and does not behave in this strange way. Also the cpu stat readings are broken.

I dont know what triggers it and it doesn't always happen. Also when the reading is present the cpu fan behaves normaly as it always has been. Reinstalling armoury crate fixes the issue sometimes, but it often comes back again in matter of days. I've tried multiple BIOS versions, and all are susceptible to this issue. It feels like their is some kind of conflict between ASUS fan controlers and windows. Windows reinstall and reconnecting the fan doesnt fix the issue

Best regards

1. g512lv-hn056t
2. Nil
3. Nil
4. Both
5. Reinstalled
6. 20H2 - 19042.630
7. Armoury crate service 3.0.5
8. cpu stats not showing in armoury crate, alredy contacted manu times asus support, i try to follow all their instructions like unistall and reinstall armoury crate, re install windows nothing change. I only notes that if i reinstall armoury crate with armoury crate service 3.0.5 cpu stat are working but after few time automatically update to armoury crate service 3.2.5 and again the problem start without showing cpu stat.
9.https://imgur.com/a/72wR1QF
10. Item Version
---- -------
Armoury Crate UWP App 3.2.4.0
ROG Live Service 1.1.10.0
AURA Service (Lighting Service) 3.04.24
Armoury Crate service 3.2.5
ASUS Aac_NBDT HAL 2.4.2.0

hey, got the same problem on Laptop Rog strix G15
on silent mode the fan almost didnt work even when i was editing, after a few weeks and win 10 update, got the fan kicking in for 1min a every few minutes, when i try to go into power setting in windows most of the setting is hidden (no limit processor ) its looks like the gate to start the fans is 53C
its pretty annoying, ant suggestions how to fix it or manual control fan?

by the way....when setting Armory create to manual, the cpu run at 4000 and higher, i want to go fan less as possible

baczeks9696 wrote:
1. G531GU
3. Corsair iCUE
4. Corsair mouse
5.No
6. win 10 2004 build 19041.572
7. Dont remember version (June-July)
8. Clear description of your issue

Quite often the armoury crate will not show the CPU fan rpm reading, and when this happens aforementioned fan will behave in very weird way (ramping up to about 80%, while the CPU is idle, and after 2-3 minutes backing down to normal rpm, and repeats this cycle constantly). GPU fan always shows reading and does not behave in this strange way. Also the cpu stat readings are broken.

I dont know what triggers it and it doesn't always happen. Also when the reading is present the cpu fan behaves normaly as it always has been. Reinstalling armoury crate fixes the issue sometimes, but it often comes back again in matter of days. I've tried multiple BIOS versions, and all are susceptible to this issue. It feels like their is some kind of conflict between ASUS fan controlers and windows. Windows reinstall and reconnecting the fan doesnt fix the issue

Best regards

kahatanna7 wrote:
1. Asus ROG Zephyrus S GXR701.
2. System, ROG Spatha, ROG Delta
3. None
4. Wireless.
5. Windows reinstalled.
6. Windows 10 2004 Build 19041.610.
7. IDK. Most likely 3.18 with previous Delta firmware.
8. ROG Delta lights are dead. Armory Crate always reports them as turned off. They only blink for a split second with white when I connect Delta via USB Type-C.
9. 86815
10. https://drive.google.com/file/d/153Jd6BwSOc7B-1kLfkYebmjBYIjwPG3y/view


mine too my rog delta left rgb is dead and right fine bur weird looping animation rainbow light please any solution?

PerpetualCycle
Level 13
Keep getting appp crashesI

tem Version
---- -------
Armoury Crate UWP App 3.2.4.0
ROG Live Service 1.1.10.0
AURA Service (Lighting Service) 3.04.24
Armoury Crate lite service 3.2.4
ASUS AIOFan HAL 1.1.14
ASUS AURA Extension Card HAL 1.0.24
ASUS AURA Motherboard HAL 1.0.69.0
ASUS Aac_NBDT HAL 2.2.17.0
AacVGA 0.0.3.0
KingstonDram 1.0.28
AURA DRAM Component 1.0.54
ENE RGB HAL 1.1.28.0
PHISON HAL 1.0.6.0
Patriot Viper DRAM RGB 1.0.9.1
Patriot Viper M2 SSD RGB 1.0.6.3
Universal Holtek RGB DRAM 1.0.0.1
WD_BLACK AN1500 1.0.12.0

Edition Windows 10 Pro
Version 20H2
OS build 19042.630


Description
Faulting application name: ArmourySwAgent.exe, version: 1.0.0.13, time stamp: 0x5f88fa47
Faulting module name: KERNELBASE.dll, version: 10.0.19041.572, time stamp: 0x979ddb1d
Exception code: 0xc0020001
Fault offset: 0x00129ab2
Faulting process id: 0x51b4
Faulting application start time: 0x01d6b854457e5c8c
Faulting application path: C:\Program Files (x86)\ASUS\ArmouryDevice\dll\SwAgent\ArmourySwAgent.exe
Faulting module path: C:\WINDOWS\System32\KERNELBASE.dll
Report Id: 28644990-74a8-420b-9a4d-867ced9ae07d
Faulting package full name:
Faulting package-relative application ID:

AND

Description
Faulting Application Path: C:\Program Files\ASUS\ARMOURY CRATE Lite Service\ArmouryCrate.UserSessionHelper.exe

Problem signature
Problem Event Name: APPCRASH
Application Name: ArmouryCrate.UserSessionHelper.exe
Application Version: 3.0.0.0
Application Timestamp: 5f9149ba
Fault Module Name: StackHash_bda9
Fault Module Version: 10.0.19041.610
Fault Module Timestamp: e5d7ed5c
Exception Code: c0000374
Exception Offset: PCH_BA_FROM_ntdll+0x000000000009C8F4
OS Version: 10.0.19042.2.0.0.256.48
Locale ID: 1033
Additional Information 1: bda9
Additional Information 2: bda954dbf9df363a8ade686f6cff3c94
Additional Information 3: 9c1d
Additional Information 4: 9c1d49f7576156157b325ab44f9e5a89

Extra information about the problem
Bucket ID: 9323891398f53d9edf8f872ac216be55 (2274184954560036437)

ROG Hero XIII | 10900k @5.2 GHz | g.skill 2x32GB 4200 CL18 | ROG Strix 2070S | EK Nucleus 360 Dark | 6TB SSD/nvme, 16TB external HDD | 2x 1440p | Vanatoo speakers with Klipsch sub | Fractal Meshify 2 case

1. fx505dt NB
2. none
3. none
4. wifi
5. yes
6. Windows 10 version 20h4
7.don't remember which older version of armoury crate display the gpu bits correctly
8. at the home page on the top where it shows cpu name and gpu name with the (0bits)- mine used to say (128bits)
9. https://i.imgur.com/aIZ8FS4.png

Include the following info:
1. PC / Laptop: Zephyrus GC502GW
2. Aura Sync products:
3. 3rd-party peripheral, audio, or lighting software: None
4. Wired / wireless connection: Both
5. Reinstalled Windows?: No
6. Windows version & build: Windows 10 19041
7. Previous version of firmware or software that worked as expected: Nvidia 456.71
8. Clear description of your issue: Armoury Create does not show CPU statistics after upgrading nvidia driver. Frequency and use are set to zero. See snapshot.
9. Any screenshots of the issue: Below
10. Use our new log collection function: Settings=>About=>App diagnostics: Sent MasterC@ROG the log. No answer or confimation.



Item Version
---- -------
Armoury Crate UWP App 3.2.4.0
ROG Live Service 1.1.10.0
AURA Service (Lighting Service) 3.04.24
Armoury Crate service 3.2.5
ASUS Aac_NBDT HAL 2.4.2.0
ASUS Keyboard HAL 1.0.34
ASUS MB Peripheral Products 1.0.30
ASUS Mouse HAL 1.0.33
AacAudioHal 1.2.4
AacDispaly 1.1.23


Problem is also described in
https://rog.asus.com/forum/showthread.php?121331-Actual-update-armoury-crate-breaks-cpu-load

Answer is welcomed
86817