cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Armoury Crate V2.7.8.0 [Report here if any issues]

MasterC
Community Admin
Community Admin
Hey guys,

Armoury Crate V2.7.8.0 was just released this week.
You can check the version under Settings=>About. The software should update automatically, you can do it manually from there if it has not already.

Here are the release notes, highlighting the key updates since V2.6.14.0

New: Backup/restore to personal profiles in cloud - for all device configurations and custom settings (log in first, find it under your profile)
84931
Added support for ROG Throne & Throne Qi
Added ROG WeChat community entry code for ASUS China account
UI enhancements (Navigation menu, loading process, Game Library, AURA Sync, Game Visual)
Improved performance
Bug Fixes: Update Center


Before reporting issues, please make sure you have the latest software and firmware, then provide as much info as possible to help us understand your setup.
Include the following info:
1. PC / Laptop
2. Aura Sync products
3. 3rd-party peripheral, audio, or lighting software
4. Wired / wireless connection
5. Reinstalled Windows?
6. Windows version & build
7. Previous version of firmware or software that worked as expected
8. Clarify your issue as clearly as possible.
9. Any screenshots of the issue
10. Copy and paste your system info from Settings=>About=>App diagnostics=>Check

84930
_____________________________________________________________
FPS, Racing, and VR Gamer / Tech Enthusiast / ROG Admin
73,828 Views
221 REPLIES 221

Arokhantos
Level 10
Out of random my PC decided to have static red light when turned off even tho never turned static light when off on at all then cold boot now gives me rainbow effect a better rainbow effect then i usually get from armoury crate, so appearntly armoury crate is glitching settings and applying them inproperly somehow.

So to sum it up cos of a glitch i have proper rainbow effect when i turn on system but once booted into windows it aplies rainbow effect or wrong effect inproperly and if i try change it it stops working properly giving me wrong effect, i guess if it can show rainbow effect in system turn on with glitch it should be able to do so always even if i choose effect before it would always default to static when powering on system first time in the day then load proper effect once windows is booted, now it does the ope site cos of a glitch and only cos it glitched, managed to fix the shutdown effect by turning it on and off again.

Glitched startup effect
https://www.youtube.com/watch?v=dDPexkwPugM&feature=youtu.be this is how it should always work you select rainbow it bootup with rainbow from cold boot and this is also how the effect should apply if selected a lot better then standard rainbow with led preference set to 120 default

Also relevant perhaps
85693

Item Version
---- -------
Armoury Crate UWP App 2.7.13.0
ROG Live Service 1.1.0.0
AURA Service (Lighting Service) 3.04.02
Armoury Crate lite service 3.0.4
ASUS AIOFan HAL 1.1.11
ASUS AURA Extension Card HAL 1.0.23
ASUS AURA Motherboard HAL 1.0.66
ASUS AURA Odd Component 1.0.8
ASUS Keyboard HAL 1.0.37
ASUS MB Peripheral Products 1.0.30
ASUS Mouse HAL 1.0.39
ASUS MousePad HAL 1.0.1.1
AacAudioHal 1.2.4
AacDispaly 1.1.23
AacVGA 0.0.2.6
CosairDram 1.0.12
KingstonDram 1.0.26
AURA DRAM Component 1.0.48
ENE RGB HAL 1.1.23.0
ENE_EHD_M2_HAL 1.0.5.0
GALAX GAMER RGB 1.00.02
PHISON HAL 1.0.3.0
Patriot Viper M2 SSD RGB 1.0.5.1
Patriot Viper RGB 1.00.06
ROG Strix X570-E Gaming/ Ryzen 9 5950x / 4x8 GB G.Skill Trident Z Neo F4-3600C16Q-32GTZN / Liquid Devil 7900 XTX / 2x samsung 980 PRO 2 TB / 2x samsung 860 evo 1 tb / 2x crucial mx500 2 TB / LG 38WN95C-W 3840x1600 144hz / 12 inch system info display

Arokhantos
Level 10
Is asus plan to stall till friday and then to delay any fixes till then ? its been broken for over a week now stop treating us as beta testers.
ROG Strix X570-E Gaming/ Ryzen 9 5950x / 4x8 GB G.Skill Trident Z Neo F4-3600C16Q-32GTZN / Liquid Devil 7900 XTX / 2x samsung 980 PRO 2 TB / 2x samsung 860 evo 1 tb / 2x crucial mx500 2 TB / LG 38WN95C-W 3840x1600 144hz / 12 inch system info display

Arokhantos
Level 10
I do not what Asus is doing but clearly they not fixing anything it still does not maintain set profile on restart or cold boot you set rainbow effect to 56 and 24 leds per strip it does 120 120 half assed rainbow effect instead, let alone safe it if you change profile which i dont dare do cos it will break things even further if i do.

Item Version
---- -------
Armoury Crate UWP App 3.0.4.0
ROG Live Service 1.1.2.0
AURA Service (Lighting Service) 3.04.15
Armoury Crate lite service 3.0.4
ASUS AIOFan HAL 1.1.11
ASUS AURA Extension Card HAL 1.0.23
ASUS AURA Motherboard HAL 1.0.66
ASUS AURA Odd Component 1.0.8
ASUS Keyboard HAL 1.0.37
ASUS MB Peripheral Products 1.0.30
ASUS Mouse HAL 1.0.39
ASUS MousePad HAL 1.0.1.1
AacAudioHal 1.2.4
AacDispaly 1.1.23
AacVGA 0.0.2.6
CosairDram 1.0.12
KingstonDram 1.0.26
AURA DRAM Component 1.0.48
ENE RGB HAL 1.1.23.0
ENE_EHD_M2_HAL 1.0.5.0
GALAX GAMER RGB 1.00.02
PHISON HAL 1.0.3.0
Patriot Viper M2 SSD RGB 1.0.5.1
Patriot Viper RGB 1.00.06

Also see new option for logs altho file is not readable at all
ROG Strix X570-E Gaming/ Ryzen 9 5950x / 4x8 GB G.Skill Trident Z Neo F4-3600C16Q-32GTZN / Liquid Devil 7900 XTX / 2x samsung 980 PRO 2 TB / 2x samsung 860 evo 1 tb / 2x crucial mx500 2 TB / LG 38WN95C-W 3840x1600 144hz / 12 inch system info display

Arokhantos wrote:
I do not what Asus is doing but clearly they not fixing anything it still does not maintain set profile on restart or cold boot you set rainbow effect to 56 and 24 leds per strip it does 120 120 half assed rainbow effect instead, let alone safe it if you change profile which i dont dare do cos it will break things even further if i do.

Item Version
---- -------
Armoury Crate UWP App 3.0.4.0
ROG Live Service 1.1.2.0
AURA Service (Lighting Service) 3.04.15
Armoury Crate lite service 3.0.4
ASUS AIOFan HAL 1.1.11
ASUS AURA Extension Card HAL 1.0.23
ASUS AURA Motherboard HAL 1.0.66
ASUS AURA Odd Component 1.0.8
ASUS Keyboard HAL 1.0.37
ASUS MB Peripheral Products 1.0.30
ASUS Mouse HAL 1.0.39
ASUS MousePad HAL 1.0.1.1
AacAudioHal 1.2.4
AacDispaly 1.1.23
AacVGA 0.0.2.6
CosairDram 1.0.12
KingstonDram 1.0.26
AURA DRAM Component 1.0.48
ENE RGB HAL 1.1.23.0
ENE_EHD_M2_HAL 1.0.5.0
GALAX GAMER RGB 1.00.02
PHISON HAL 1.0.3.0
Patriot Viper M2 SSD RGB 1.0.5.1
Patriot Viper RGB 1.00.06

Also see new option for logs altho file is not readable at all


I am unable to control any profiles as Armoury Crate aura sync section does not see any of my devices. Same issue with aura creator too. I have sent a PM on 7/17 to MasterC@ASUS for the "aura creator reset tool" per post https://rog.asus.com/forum/showthread.php?119023-Aura-Creator-does-not-work-with-the-latest-version-... but I have yet to receive a reply.

Arokhantos
Level 10
That tool should be avaible publicly with motherboard utilities for each aura based motherboard honestly if that tool can fix the issues they should defiantly make it avaible i can apply everything fine tho the problem is reboot or cold boot it just has a mind of its own ignoring user settings the app is clearly broken last few updates did nothing to fix it, i could uninstall the software and it would run just fine without it cos rainbow effect is glitched for me to apply it even on cold boot and a much better scaled effect to, appearntly app decided to turn on power off effect on its own even tho its disabled in the software which glitched it to apply rainbow on cold boot it will probably go away permanently as soon i pick static color and then try to choose rainbow but then i have it not apply on cold boot, or at startup leaving me even more broken
ROG Strix X570-E Gaming/ Ryzen 9 5950x / 4x8 GB G.Skill Trident Z Neo F4-3600C16Q-32GTZN / Liquid Devil 7900 XTX / 2x samsung 980 PRO 2 TB / 2x samsung 860 evo 1 tb / 2x crucial mx500 2 TB / LG 38WN95C-W 3840x1600 144hz / 12 inch system info display

flyinion
Level 12
Man this current version just gets weirder. I updated to Win10 2004 yesterday. Now, after Armoury Crate "reinstalled" itself after I can actually change colors on things. However, the section where you would normally access ARGB LED count, RGB header "calibration" and power off colors still just spins. I re-installed Aura Creator (hadn't put it back in since removing everything the other night) and it can apply my saved and reimported color schemes, except, for devices it only sees my mobo and RAM, not the headers on the mobo. If I apply one of those imported profiles in Armoury Crate, anything on the ARGB headers shuts off. I guess I'll just be glad for now that I'm not stuck in rainbow puke mode. Thank you Asus may I have another?

TheEternaL
Level 9
Release New Version Armoury Crate 3.0.4.0

TheEternaL wrote:
Release New Version Armoury Crate 3.0.4.0


Those with the new version 3.0.4.0, how/where did you get it?

I've just checked the ASUS sites and the only version available for download is still from 2020/01/17 version 2.7.13.0

Version 3... can't be any worse than what I'm using, 2.7.13.0.

The biggest frustration with this, isn't just the extremely buggy and poor quality software, to me, it is the appalling customer service from ASUS.

Surely, ASUS has to understand Customer Service 101 and that is to keep the customer updated as to what is happening. Communication is always the key to these things, even if it is just to say "hi all, we understand your frustrations and we are working as hard and as quickly as possible to rectify these issues" or words to that effect.

@MasterC@ASUS hasn't been seen in this thread since 07-17-2020 01:40 PM, almost 5 days ago. And even when he/she does post a response, it is always just to post a reply, seemingly at random, to user for their specific issue rather than addressing everyone here.


ASUS, lift your game please, you have some very disappointed fans and more importantly, customers, here. Please just communicate with us and let us know what is going on!

Thanks,
Warren

Hi Guys,

After seeing quite a few people here having issues when V3.0.4 launched. I got our guys to stamp out those issues asap. For a brief period, it was safer to keep those who did not update already to remain on the previous version while we sorted out the kinks. V3.0.4 is available again, and you won't need to do anything except reboot then wait for 10-15 min for Armoury Crate to update in the background (speed dependent on your network connection). The new update adds several useful features and tools, features such as exciting new Aura Sync modes, and a new log collection tool so it's less effort for you to provide system config info to us.

Please understand that issues are being reported with your help, but every new update has a schedule. Some of your reported issues may have been replicated, resolved, tested, and implemented in time for the next update, and some won't. If your issue isn't resolved yet in V3.0.4, it doesn't mean that nobody is listening and the fix isn't coming. We are a global brand, and our scope is far larger than this thread and forum. Please do not spam these threads or moderators' inboxes to expedite your own case - we can use our time more efficiently to improving our software (help us help you). As you will find, we have several people checking in and also many experienced individuals in our community who are very helpful (if you don't like what they have to say, at least they spent the time to answer you - please be nice).

This thread will be closed soon when a new one for V3.0.4 is created. Cheers.


RoninWazza wrote:
Those with the new version 3.0.4.0, how/where did you get it?

I've just checked the ASUS sites and the only version available for download is still from 2020/01/17 version 2.7.13.0

Version 3... can't be any worse than what I'm using, 2.7.13.0.

The biggest frustration with this, isn't just the extremely buggy and poor quality software, to me, it is the appalling customer service from ASUS.

Surely, ASUS has to understand Customer Service 101 and that is to keep the customer updated as to what is happening. Communication is always the key to these things, even if it is just to say "hi all, we understand your frustrations and we are working as hard and as quickly as possible to rectify these issues" or words to that effect.

@MasterC@ASUS hasn't been seen in this thread since 07-17-2020 01:40 PM, almost 5 days ago. And even when he/she does post a response, it is always just to post a reply, seemingly at random, to user for their specific issue rather than addressing everyone here.


ASUS, lift your game please, you have some very disappointed fans and more importantly, customers, here. Please just communicate with us and let us know what is going on!

Thanks,
Warren
_____________________________________________________________
FPS, Racing, and VR Gamer / Tech Enthusiast / ROG Admin

MasterC@ASUS wrote:
Hi Guys,

After seeing quite a few people here having issues when V3.0.4 launched. I got our guys to stamp out those issues asap. For a brief period, it was safer to keep those who did not update already to remain on the previous version while we sorted out the kinks. V3.0.4 is available again, and you won't need to do anything except reboot then wait for 10-15 min for Armoury Crate to update in the background (speed dependent on your network connection). The new update adds several useful features and tools, features such as exciting new Aura Sync modes, and a new log collection tool so it's less effort for you to provide system config info to us.

Please understand that issues are being reported with your help, but every new update has a schedule. Some of your reported issues may have been replicated, resolved, tested, and implemented in time for the next update, and some won't. If your issue isn't resolved yet in V3.0.4, it doesn't mean that nobody is listening and the fix isn't coming. We are a global brand, and our scope is far larger than this thread and forum. Please do not spam these threads or moderators' inboxes to expedite your own case - we can use our time more efficiently to improving our software (help us help you). As you will find, we have several people checking in and also many experienced individuals in our community who are very helpful (if you don't like what they have to say, at least they spent the time to answer you - please be nice).

This thread will be closed soon when a new one for V3.0.4 is created. Cheers.


Hello,
latest version still didn't discover my motherboard. I tried everything uninstall all components, delete Program data and Programs Files folders and install Armoury Crate again, without success. Please Help me!

85713


Item Version
---- -------
Armoury Crate UWP App 3.0.4.0
ROG Live Service 1.1.2.0
AURA Service (Lighting Service) 3.04.15
Armoury Crate lite service 3.0.4
ASUS AIOFan HAL 1.1.11
ASUS AURA Extension Card HAL 1.0.23
ASUS AURA Motherboard HAL 1.0.66
ASUS AURA Odd Component 1.0.8
ASUS Keyboard HAL 1.01.21
ASUS MB Peripheral Products 1.0.32
ASUS Mouse HAL 1.1.0.17
ASUS MousePad HAL 1.0.1.2
AacAudioHal 1.3.8.0
AacDispaly 1.1.25
AacVGA 0.0.2.6
CosairDram 1.0.13
KingstonDram 1.0.26
AURA DRAM Component 1.0.48
ENE RGB HAL 1.1.23.0
ENE_DRAM_RGB_AURA42 1.00.02
ENE_EHD_M2_HAL 1.0.5.0
ENE_ESD_ASM_HAL 1.0.9.5
GALAX GAMER RGB 1.00.02
PHISON HAL 1.0.3.0
Patriot Viper DRAM RGB 1.0.8.2
Patriot Viper M2 SSD RGB 1.0.5.1