cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Armoury Crate changes cursor color in night mode

Maria_110
Level 7

Hello, 

5.8.6.0 Armoury Crate changes the color of my mouse after I turn on the Night mode in Windows Settings. It changes its color from white to beige->orange->red->black. 

 

photo_2024-03-13_11-47-51.jpg

I've already contacted Asus support and followed their recommendations to reinstall Armoury, to update drivers, etc. In the end, they recommended me to recover OS, but I do not want to do it, because I do not want to setup my PC from the beginning again. Also, the problem is definitely in Armoury Crate. If I uninstall it, the cursor does not change the color at all.

Has anyone had the same issue? If so, how did you fix it?

Any help will be much appreciated.  

327 Views
5 REPLIES 5

MasterC
Community Admin
Community Admin

image.png

As far as I know, nobody should be expecting bright white when in night light mode? Too bright otherwise? I don't see how this has anything to do with Armoury Crate.

_____________________________________________________________
FPS, Racing, and VR Gamer / Tech Enthusiast / ROG Admin

Yes, it is expected that the cursor will slightly change its color to beige if the Night mode is turned on. But it is not my case: with time it changes its color to orange->red->black and if I turn off the Night mode back, the cursor color will remain incorrect. 

I've posted to Armoury Crate forum because I've tried to uninstall Armoury according to Asus recommendations and it turned out that without Armoury the cursor remains with the right color with the time. After I've installed Armoury back, the problem has appeared again. Also I've noticed that if I change color mode in Game Visual, it can be tracked how the cursor changes it color and remains incorrect if I go back to default settings. 

This photo probably shows the problem more clear (Night mode was turned on and off):

photo_2024-03-13_12-09-16.jpg

Are you seeing the same effect as changing the Strength slider? But it's changing by itself?

MasterC_0-1710323440632.png

 

_____________________________________________________________
FPS, Racing, and VR Gamer / Tech Enthusiast / ROG Admin

Yes, the issue reproduces (I switched the strength to high values and then back to low values):

Maria_110_0-1710325714693.png

As an experiment, I've uninstalled Armoury Crate. With no Armoury Crate the issue does not reproduce. 

Maria_110_1-1710325755811.png

 

Maria_110
Level 7

If anyone faces the same problem as me, deleting GameVisualPlugin folder as described in other posts on ROG forum helped.