cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

armoury crate - cant login user center

MarcelStolle
Level 8

There was already a similar post, none of the solutions worked.
Error message:
The server is abnormal, please try again later.

The error has been occurring for several weeks.
The login is correct, I can log in to Asus.

Thank you

310 Views
1 ACCEPTED SOLUTION

Accepted Solutions

MarcelStolle
Level 8

Today there was an armory crate update and now the login works again.

View solution in original post

4 REPLIES 4

dombrowskistan
Level 7

I am receiving the same error message: Login failed The server is abnormal, please try again later.  Below are my details on my Prime Z790-P WiFi that remains under warranty until 30 Nov 2025.

Item Version
---- -------
Armoury Crate UWP App 5.8.9.0
ROG Live Service 2.3.16.0
Aura Service (Lighting Service) 3.07.43
Armoury Crate lite service 5.8.9
Aura Wallpaper Service Not installed
Aura SDK 3.04.42
ArmouryDevice 4.1.1.1
ASUS AIOFan HAL 1.2.17.0
ASUS AURA Extension Card HAL 1.1.0.20
ASUS AURA Motherboard HAL 1.3.9.6
ASUS Ambient HAL 2.7.0.0
KingstonDram 1.1.33
AURA DRAM Component 1.1.25
ENE RGB HAL 1.1.48.6
ENE_EHD_M2_HAL 1.0.10.3
Patriot Viper DRAM RGB 1.0.9.8
Patriot Viper M2 SSD RGB 1.1.0.3
Universal Holtek RGB DRAM 1.0.0.7
WD_BLACK AN1500 1.0.14.0
AIOFanSDK 3.00.10
AiSuiteSDK 1.01.15
MainSDK 2.01.17
MbLedSDK 3.00.25
Armoury Crate Plugin - Aio 2.0.8
Armoury Crate Plugin - Motherboard 1.2.16
Armoury Crate Plugin - ROG FAN XPERT 4 2.0.9
ASUS Motherboard 4.01.38
ROG FAN XPERT 4 4.01.16

MarcelStolle
Level 8

Today there was an armory crate update and now the login works again.

dombrowskistan
Level 7

MarcelleStolle:  That is NOT the case for me.  I too can log into Asus but receive the same message "Login Failed - The server is abnormal, please try again later." 

I have found that by clicking the "Add Another Account" button, and entering my regular Asus account credentials, I receive the message "Single Sign-On: Allow other ASUS software to use this account." and clicking OK, my account is logged in.  This is a server-side software (related to single-sign on) issue that HAS NOT been resolved. I should not have to fake my logon or enter it multiple times for this important platform.

Dishwasher
Level 7

I have the same issue but I'm trying to login for the first time ever so there is no "add another account" button