cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Armoury Crate 5.1.5.0 - Feedback, REPORT bugs, issues

TSportM
Level 11
Think is best to have single thread giving information to asus about the issues with the new armory crate:



new amory crate 5.1.5.0 bug Clamore II
,

after the new update cant acess the keyboard page via wireless or wired (using asus Z690 maximus extreme)

just keeps loading and error message 2006

92595
92596

Item Version
---- -------
Armoury Crate UWP App 5.1.5.0
ROG Live Service 1.4.5.0
Aura Service (Lighting Service) 3.05.40
Armoury Crate lite service 5.1.4
Aura Wallpaper Service 1.2.5.10
ASUS AIOFan HAL 1.1.45.0
ASUS AURA Extension Card HAL 1.1.0.13
ASUS AURA Motherboard HAL 1.2.8.0
ASUS Aac_GmAcc HAL 1.0.4.0
ASUS Keyboard HAL 1.1.79.0
ASUS MB Peripheral Products 1.0.35
ASUS Mouse HAL 1.2.0.33
ASUS MousePad HAL 1.0.3.5
AacVGA 0.0.4.3
KingstonDram 1.1.12
AURA DRAM Component 1.1.16
ENE RGB HAL 1.1.39.5
ENE_EHD_M2_HAL 1.0.9.6
ENE_ESD_ASM_HAL 1.0.10.0
PHISON HAL 1.0.9.0
Patriot Viper DRAM RGB 1.0.9.2
Patriot Viper M2 SSD RGB 1.0.6.5
Universal Holtek RGB DRAM 1.0.0.2
WD_BLACK AN1500 1.0.14.0

Please fix it

cheers,
Rig1 - 14900K - P115 - E88- Pcore 5.9/6.2/6.3 Asus Z690 Maximus Extreme - Ecores 4.7 - 48GB TForce 7200#64;7400ddr5 - MSI Suprim X RTX 4090@3070mhz - 24gb memory speed - Powerby corsair Ax1500i - Corsair1000d@custom Loop Rig2- 10920X@4.9 - Aorus X299 gaming 9 - gskill 3200@3600 - Zotac RTX 2080Ti - Powerby CM1200 - Noctua NHD15 black - Corsair 900D
349 Views
77 REPLIES 77

cekeu wrote:
Re-launching Armoury Crate Installer 3.1.3.0 after rebooting the system over the problem may fix the installation issues. For me it worked like this.

https://www.asus.com/supportonly/Armoury%20Crate/HelpDesk_Download/


lucky me i could revert back my os to a previous version (tuedsay patch backup) so i could recover the previous version, and miracle gpu temp source is back...

I have a TUF x570-PRO WIFI and on the previous version of this program I could control the RGB of my RAM but now it's impossible, they just stay in random RGB.

The program also detects them but can't do anything.

Can anyone help me? 😞

With IGPU Multi-Monitor setting Enabled in BIOS, AC dashboard doesn't fully load (only one core clock is shown). Subsequently going to another AC screen, then returning to Dashboard causes the AC application to Crash. AC Dashboard displays correctly and does not crash when "IGPU Multi-Monitor" is Disabled in BIOS.

Specifics:
Z690-E Wifi Gaming, Bios 1403 (also occurred with 1304)
i9-12900K (no overclock)
32gb (2x16gb) Corsair Vengeance DDR5-4800 (no overclock, no xmp)
EVGA Nvidia 3090 FTW3 (no overclock), also occurs with EVGA Nvidia 980 and 1080 (no overclock)
Bios Advanced, System Agent, Graphics, Primary:PEG
Bios Advanced, System Agent, Graphics, IGPU Multi-Monitor:Enabled

Item Version
---- -------
Armoury Crate UWP App 5.1.5.0
ROG Live Service 1.4.5.0
Aura Service (Lighting Service) 3.05.40
Armoury Crate lite service 5.1.4
Aura Wallpaper Service Not installed
ASUS AIOFan HAL 1.1.45.0
ASUS AURA Extension Card HAL 1.1.0.18
ASUS AURA Motherboard HAL 1.2.8.0
AacVGA 0.0.4.3
KingstonDram 1.1.12
AURA DRAM Component 1.1.18
ENE RGB HAL 1.1.39.15
ENE_EHD_M2_HAL 1.0.9.12
PHISON HAL 1.0.9.0
Patriot Viper DRAM RGB 1.0.9.2
Patriot Viper M2 SSD RGB 1.0.6.5
Universal Holtek RGB DRAM 1.0.0.2
WD_BLACK AN1500 1.0.14.0
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Z690-E, i9-12900k, 2x16 DDR5, 980pro nvme x3, Ryujin-II 360, Strix Animate-II, Evga 3090 ftw3

cekeu wrote:
Re-launching Armoury Crate Installer 3.1.3.0 after rebooting the system over the problem may fix the installation issues. For me it worked like this.

https://www.asus.com/supportonly/Armoury%20Crate/HelpDesk_Download/


Many thanks! Finally i've got new Armoury Crate. Looking forward to new bugs!

Mardorr
Level 9
* As posted before, the GPU temp monitoring for fan xpert is gone. Please add it back!
* Aura settings are still not remembered in AC (I select all devices to be synced, but my ROG Chakram gets unselected every time, also I turn off "in-game lighting effects", but it goes back on.
* Under Tools -> BIOS, the new bios versions are not detected for ROG Maximus Z690 Extreme. I am on 1101, but it does not see the newer 1304 or 1403.

Mardorr wrote:
* As posted before, the GPU temp monitoring for fan xpert is gone. Please add it back!
* Aura settings are still not remembered in AC (I select all devices to be synced, but my ROG Chakram gets unselected every time, also I turn off "in-game lighting effects", but it goes back on.
* Under Tools -> BIOS, the new bios versions are not detected for ROG Maximus Z690 Extreme. I am on 1101, but it does not see the newer 1304 or 1403.


This is beyond infuriating. I might have to reach out to JJ over on the Facebook group because its been a while and it is still missing.

Azagathoth
Level 7
92627
I get this error when trying to install Armoury crate. It seems my CPU cooler (Rog RYOU 240) isn't installing correctly. It hangs there on installation also.

Azagathoth wrote:
92627
I get this error when trying to install Armoury crate. It seems my CPU cooler (Rog RYOU 240) isn't installing correctly. It hangs there on installation also.


I get the same error with Ryujin II 360.

Everything was working fine until the latest AC update, now I can't roll back the AC version and it won't allow me to access settings for the Ryujin II 360 AIO without first successfully installing the update (which fails every time).

I've truly had enough of this software (I thought NZXT was bad)

Alpert3
Level 7
(My Discord name: Alpert7)
After the update my Crucial RAM RGB won't sync up with the Aura settings, I have to unselect then reselect the RAM & manually restart the LightingService process to get it work, every time after boot it up. If not, the RAM RGB will go crazy random.

And the shutdown effect won't keep my settings, always reset to the rainbow by default.

I was very happy with it back in January 2022, it was stable to use, but now everything is worse.



Other info:

1. It's real pain that the RGB won't work together.
2. PC, custom build
3. Aura Sync products - ASUS TUF Gaming B550 Plus Wifi, Crucial RAM, and Fractal PC case RGB header.
4. 3rd-party peripheral, audio, or lighting software - none
5. Wired / wireless connection - all wired
6. Reinstalled Windows? No, but upgraded to Windows 11 22581 and 22593. And tbh, if to resolve this issue needs a reinstall of Windows, come on, I would not use ASUS product and service anymore.
7. Windows version & build - 22H1 22593.1
8. Previous version of firmware or software that worked as expected - Don't remember, but the version in January 2022 is good.
9. I tried to reinstall Armoury Crate but I have to run the installer several times to get it fully and successfully installed, because the first installation will always fail.



Item Version
---- -------
Armoury Crate UWP App 5.1.5.0
ROG Live Service 1.4.5.0
Aura Service (Lighting Service) 3.05.40
Armoury Crate lite service 5.1.4
Aura Wallpaper Service Not installed
ASUS AIOFan HAL 1.1.45.0
ASUS AURA Extension Card HAL 1.1.0.18
ASUS AURA Motherboard HAL 1.2.8.0
AacVGA 0.0.4.3
KingstonDram 1.1.12
AURA DRAM Component 1.1.18
ENE RGB HAL 1.1.39.15
ENE_EHD_M2_HAL 1.0.9.12
PHISON HAL 1.0.9.0
Universal Holtek RGB DRAM 1.0.0.2
WD_BLACK AN1500 1.0.14.0

cekeu
Level 12
This thread will not be able to work for you.
Submit your reports here:
https://rog.asus.com/forum/showthread.php?128618-Armoury-Crate-v5-1-5-0-Aura-Creator-v3-3-4-Report-h...