cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Stuck on 3700X with Crosshair VI

tuaLight
Level 7
Hey guys,
I hoped that i won't have to message here, but here I am. As the title says i've ordered 3700X and currently have Crooshair VI Hero with 1600X on it. What the issue is - the new CPU is sadly not running on my motherboard. The rest of the system is - 16GB DDR4 Team Force Delta @3200MHz CL14, RTX 2080, SuperFlower 850 Watts gold, NVMe SSD and couple of hard drives.
What the issue is - once i put 3700X in the socket, every fan, including the GPU fans go to 100%. On the motherboard none of the four lights lit up (dram,cpu,gpu,boot). On the Q-code it is 07 error. I've read a little, saw that people are suggesting BIOS reset and then start the machine with the Start button on the mobo - no improvement at all. What else i did - downloaded 7003, 7106 and 7201. Used all 3 files from USB flash right in the mobo, no change. I did try with one stick (both) in every slot, no change at all. I am out of ideas or resolutions - i removed all the hardware and fans from the mobo, just the gpu, cpu and one stick of ram, it didn't change the situation. The CPU is working on another board.
16,100 Views
41 REPLIES 41

Hello Team!

Have someone get the fix for the issue? I am having the exact same issue.
I checked different bios versions, changed memories, etc. All the tests described for the same users.
I have a CH6 with a Ryzen 3600x. The last memories I tested are CMU32GX4M2C3200C16.

Some advice? do you think Asus would be able to fix this via BIOS upgrade?

Thanks!

Marcos_Oskuro wrote:
Hello Team!

Have someone get the fix for the issue? I am having the exact same issue.
I checked different bios versions, changed memories, etc. All the tests described for the same users.
I have a CH6 with a Ryzen 3600x. The last memories I tested are CMU32GX4M2C3200C16.

Some advice? do you think Asus would be able to fix this via BIOS upgrade?

Thanks!


I got it working with 7401.