cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Ryujin 2 360 - Temp display TZ00

ROMACT
Level 7

Good morning,

Everything was going well so far with Ryujin 2 360, after uninstalled and reinstalled the latest version of the Armoury Crate application, the temperature of the liquid is no longer indicated, a probe is called TZ00 but is frozen on value 27 , 7 °. Previously the probe corresponding to the liquid was otherwise called but it is no longer found.
Does ASUS support know this problem?

Regards,

 

1,196 Views
1 ACCEPTED SOLUTION

Accepted Solutions

Jiaszzz_ROG
Customer Service Agent

Hello @ROMACT 

I apologize for keeping you waiting.
We have addressed this issue through the release of the AIOFan HAL v1.2.12.0 update via Armoury Crate.
Could you please perform the update and check if the problem has been resolved?

Thank you.

View solution in original post

12 REPLIES 12

Jiaszzz_ROG
Customer Service Agent

Hello, @ROMACT 

Could you please clarify if the issue you described occurred after reinstalling Armoury Crate?
Apart from the mentioned problem, are the fans and other functionalities operating normally?
Can the display freeze issue on the ROG RYUJIN II 360 be ruled out by uninstalling Armoury Crate?
Please provide the brand and model of the current motherboard, BIOS version, and related settings.
As well as sharing screenshots of the Armoury Crate update center and any error messages (if any), along with a detailed video documenting the issue, including temperature freezes or any other anomalies.

Thank you.

Hello, Jiaszzz_ROG,

I will summarize, following the last update of the Asus Framework Service for the ROG RYUJIN II, the probes no longer work.
The sensor corresponding to the temperature of the liquid is no longer present.
We can see a sensor named TZ00 but we do not know what it is and only displays the value 27.7 and does not change.
This problem occurred after updating the RYUJIN II Framework in the Armory Crate program.
Reinstalling Windows does not fix it. After the installation of Windows and then of Armory Crate, the update of the RYUJIN II Framework is mandatory to go to the settings of this one and the sensors.
My motherboard is not in question, it worked very well until now without any action on my part except updating the RYUJIN II framework.
Just give it a try and you'll see the problem with the sensors.
Here are pictures of the problem.
Thank you for transmitting this problem, the use of the RYUJIN II has become obsolete for me.
Thank you so much.

Capture d’écran 2023-08-01 091327.jpgCapture d’écran 2023-08-01 091413.jpgPXL_20230801_071448807.jpg

Jiaszzz_ROG
Customer Service Agent

Hello, @ROMACT 

Thank you for providing the relevant explanation regarding the sensor abnormality after updating the Framework and the images.
In order to further replicate and verify the problem, could you please provide the detailed motherboard model, BIOS version, Intel ME version, and OS version?

Thank you.

ROMACT
Level 7

Hello Jiaszzz_ROG,

Voici les informations :

Name: PC-ROMC
Manufacturer: Gigabyte Technology Co., Ltd.
Model: Z790 AORUS MASTER
Bios : F9
Processor Name: 13th Gen Intel(R) Core(TM) i7-13700K
OS Version: Microsoft Windows 11 Professionnel


Status: This system is not vulnerable. It has already been patched.
Tool Stopped
Moteur : Intel Converged Security and Management Engine:
Version : 16.1.27.2225
Application Name : Intel(R) CSME Version Detection Tool
Application_Version : 9.0.1.0

Thank you.

Jiaszzz_ROG
Customer Service Agent

Hello, @ROMACT 

Please refer to the Installation of ROG RYUJIN II series AIO water cooling and the user manual for ROG RYUJIN II 360 to verify once again if all relevant connections have been correctly established. This includes checking the 9-pin USB 2.0 cable connected to the motherboard.
If the connections are confirmed to be correct and after restarting the system, the temperature on the monitor still remains at 27.7 without any changes, could you please assist in recording and providing the relevant logs? 
To understand the steps for logging operations, kindly consult "Q5: What is App Diagnostics? (New Feature)"
Upon recording the log, please upload it to a cloud storage service, approve access, and PM me the link.
If possible, please record a comprehensive video documenting the issue, which encompasses the entire process from booting up, the LCD temperature display lighting up upon water cooling, and operating the computer under various loads while the temperature consistently remains at 27.7 degrees.

Thank you.

Hello Jiaszzz_ROG,

What can I say more, you have the screenshots, this problem has been mentioned twice on the Internet according to my research.

Ex : https://forums.evga.com/Z690-Dark-Kingpin-temperature-TZ00-m3560779.aspx


At the start of the PC everything happens normally, except that the probe which was called "liquid" before "is no longer visible and a probe is now called TZ00 and remains frozen on value 27,7, I don't know why the name of temperature have changed while it worked very well since the installation of my PC with the Ryujin 2 and my Z790 motherboard Aorus Master.
What I think is the problem is the last update of the framework, if you can provide me with the old version of the framework, I could prove it to you.

Regards,

Jiaszzz_ROG
Customer Service Agent

Hello, @ROMACT 

We have consulted the relevant departments for further assistance and will respond to you promptly if there are any updates.
However, if you are willing to provide relevant logs and further information, it would aid us in identifying potential issues.

Thank you.

Hello Jiaszzz_ROG,

Sorry, I just sent you in MP the journalization.

Regards,

Jiaszzz_ROG
Customer Service Agent

Hello, @ROMACT 

I appreciate the information you've provided, but kindly assist us by granting permission to access the link.

Thank you.